lukoil-banenr

Zagato a prezentat, în week end-ul trecut, la Concursul de Eleganţă de la Villa d’Este un model numit Mostro. cu Bolidul are un motor V8 de origine Maserati și va fi fabricat într-o serie limitată la cinci unităţi şi celebrează centenarul mărcii italiene.Noul Zagato Mostro celebrează centenarul Maserati şi este denumit după un model al mărcii construit de acest caroserier în 1957 şi care a primit porecla „il Mostro”.

Pilot Autoexpert

Mai precis, vorbim despre un omagiu adus lui Maserati 450S Coupe Zagato, proiectat în 1957 şi condus de Sir Stirling Moss la Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Interpretarea modernă a lui „il Mostro” are un motor V8 de 4.2 litri de origine Maserati şi o caroserie din fibră de carbon.
Zagato Mostro are o suspensie cu braţe duble „A” pentru toate roţile, inspirată din motorsport, şi este eligibil pentru conducerea pe drumurile publice. Italienii l-au echipat pe Mostro cu jante din aliaj de 19 inch şi cu o transmisie manuală robotizată. Creatorii lui Mostro nu au specificat niciun detaliu tehnic cu privire la noua lor creaţie şi nu au furnizat nicio specificaţie în ceea ce priveşte performanţele dinamice.
Carosierul italian Zagato va fabrica doar cinci exemplare Mostro, fiecare dintre ele fiind deja rezervat unui client. Toate unităţile vor fi livrate până la finalul acestui an, iar clienţii modelului nu au fost specificaţi. Italienii de la Zagato nu sunt la prima colaborare cu un producător de supercar-uri în vederea fabricării unei serii limitate de modele şi comercializarea acestora, având în ultimii doi ani colaborări cu Aston Martin şi Lamborghini.

630-420-a69750af53513a0a744e5b31

 

SONY DSC

 

Comentarii