lukoil-banenr

aponezii de la Toyota nu trec printr-o perioada deloc buna dupa ce recent au declarat ca au inregistrat cel mai scazut profit din ultimii patru ani.

Pilot Autoexpert

Toyota a ţinut piept germanilor vreme de patru ani de zile, fiind declarat cel mai mare producător auto la nivel mondial, însă iată că în 2016, japonezii au cedat poziţia celor de la Volkswagen. Conform unui studiu recent, acum grupul VW deţine locul de frunte, iar Toyota riscă să nu poată reveni prea curând.

Japonezii trec printr-o perioadă mai grea, după ce yenul s-a apreciat cu circa 11% în raport cu dolarul american, fapt care a afectat enorm de mult exporturile producătorului nipon de automobile. Oficialii Toyota au mărturisit că urmează să înregistreze un profit operaţional de numai 15.76 miliarde de dolari, ceea ce ar însemna cu până la 44% mai puţin decât în anul trecut.

O altă problemă care îi seacă pe japonezi este legată de întreruperea producţiei în ţară, ca urmare a cutremurilor din luna aprilie şi a unei explozii care a avut loc la oţelăria deţinută de una dintre companiile sale afiliate.

Volkswagen însă, dă dovadă de multă încăpăţânare şi chiar dacă nu şi-a spălat complet păcatele după scandalul Dieselgate, reuşeşte totuşi să convingă în continuare, milioane de clienţi din toată lumea.

Comentarii