lukoil-banenr

Ziua Absolventului Chevrolet

Acum 2 luni centrul auto Chevrolet Moldova a lansat proiectul social-educaţional “Fii atent la drum» cu care a parcurs peste 15 000 km pentru a susţine lecţii deschise pentru absolvenţii din toată republica!

Pilot Autoexpert

Scopul proiectului a fost educarea şi formarea deprinderilor în rândurile adolescenţilor a unui comportament disciplinat în circulaţie, informarea despre primul ajutor medical în cazuri de urgenţă şi stimularea interesului în vederea însuşirii a cât mai multor aspecte despre circulaţia rutieră civilizată.

Sâmbăta la centrul auto AutoFrame, a avut loc finala proiectului, denumită Ziua Absolventului Chevrolet, unde la teste şi concursuri au participat cei mai buni absolvenţi invitaţi din toate colţurile republicii.

O mare surpriză pentru echipa Chevrolet Moldova au fost loturile hand made, confecţionate de către elevi pentru concursul “Chevroleul meu”. Adevarate capodopere de cele mai diverse forme şi din cele mai diverse materiale: ceasuri, prosoape, desene, tablouri, broderii, croşetări, confectii din materie, hârtie, flori vii, piatră, lut, gips, lemn, polistiren, creioane, aluat, plastilină, scoici, produse alimentare, etc.

12 din ele au fost menţionate de către juriu (reprezentanţii mass media) drept cele mai complicate şi originale.

Cu maximă concentraţie şi viteză elevii au susţinut testul scris “Fii atent la drum”, care a fost compus dintr- o serie de întrebări despre regulile de circulaţie a pietonilor, acordarea primului ajutor medical, întrebări din statistica circulaţiei rutiere şi istoria brandului Chevrolet.

Corectitudinea şi viteza de răspuns la test (24 timp de 3-7 minute) a impresionat nu numai angajaţii Chevrolet şi reprezentanţii mass media, dar şi instructorii auto. Au fost corecţi la majoritatea întrebărilor mai mulţi elevi, dar cei mai rapizi au fost câştigătorii, care au şi ridicat premiile:

Locul I – Cazacu Ana (Liceul Teoretic „Alexandru Agapie”, s. Pepeni, r-nul Sîngerei) Locul II – Tacu Ilia (Liceul Teoretic Olimp, mun.Chişinău) Locul III – Turenco Valeria (Liceul Teoretic „M. Kotiubinski”, mun.Chişinău).

Dupa test elevii au participat cu interes la mai multe concursuri practice, gen Acordarea primului ajutor medical în cazul accidentelor rutiere şi jocuri City Quest, organizate de partenerii evenimentului echipa City Quest Moldova.

A fost o zi frumoasă şi un eveniment pozitiv, apreciat atît de absolvenţii prezenţi,cât şi de oaspeţii şi partenerii proiectului.

Reamintim faptul, că tot în cadrul proiectului “Fii atent la drum» sâmbăta precedentă 18 mai, la centrul auto AutoFrame a fost organizată Sâmbăta Micului Pieton cu spectacolul “Fii atent la drum» pentru micuţii pietoni.

Centrul AutoFrame aduce sincere mulţumiri pentru susţinere: Inspectoratului Naţional de Patrulare RM, Ministerului Educaţiei RM şi speră ca astfel de evenimente să devină o bună tradiţie, deoarece siguranţa pietonilor în traficul rutier depinde, mai întîi de toate, de cunoştinţele, priceperile şi deprinderile lor.

Comentarii