lukoil-banenr

Audi a prezentat conceptul TT offroad în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Studiul prezintă un posibil SUV bazat pe modelul TT, dar într-o versiune cu patru portiere. „Acest concept ne permite să aruncăm o privire în viitorul gamei de modele TT”, a spus Ulrich Hackenberg, șeful departamentului tehnic Audi.

Pilot Autoexpert

Ideea Audi este de a transforma modelul TT într-un SUV de dimensiunile unui Q3. Pentru a-l face mai practic designerii germani l-au înzestrat cu patru portiere, dar restul liniilor sunt inspirate de modelul TT.

SUV-ul bazat pe TT a primit de la inginerii Audi o soluție de propulsie hybridă: sub capotă se află propulsorul 2.0 TFSI pe benzină care produce 292 CP, ajutat de două unități electrice, una asociată cutiei de viteze automate S-Tronic cu șase trepte, cealaltă amplasată pe puntea spate. Împreună, cele trei motoare totalizează 408 CP și 650 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5.2 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/oră. Datorită motoarelor electrice și bateriei de acumulatori, Audi TT offroad concept poate parcurge 50 km folosind doar energie electrică, iar autonomia totală este de 880 km.

audi_tt_offroad_concept_9

Conceptul TT offroad concept folosește un sistem wireless pentru reîncărcarea acumulatorilor. Mașina trebuie doar poziționată peste un loc de parcare special pentru a fi încărcată, fără a mai fi nevoie de cabluri. Timpul de încărcare este similar cu cel al sistemului cu cablu.

Interiorul este similar cu cel al noului model TT, punctul central fiind cockpitul virtual cu display de 12.3 inch ce poate fi customizat după dorința celui de la volan.

Dacă modelul va intra în producția de serie, va concura cu vehicule ca Range Rover Evoque, Porsche Macan sau BMW X4.

audi_tt_offroad_concept_5

audi_tt_offroad_concept_8

audi_tt_offroad_concept_7

audi_tt_offroad_concept_1

audi_tt_offroad_concept_2

Comentarii