lukoil-banenr

Audi tocmai a prezentat la Geneva a treia generație a sportivei TT, dar asta nu i-a oprit pe germani să dezvolte concepte şi ipoteze noi pe baza coupe-ului lor. Prima ipoteză se numeşte TT Quattro Sport Concept şi ne arată un TT dus la extrem, fiind echipat cu cea mai puternică versiune a motorului 2.0 TFSI construită vreodată: 420 CP la 6.700 rpm şi 450 Nm între 2.400 şi 6.300 rpm.

Pilot Autoexpert

Unitatea de 150 kilograme livrează 210 CP pe litru, mai mult decât Audi R18 în versiunea cu care au câştigat la Le Mans în 2001. Masa totală a conceptului TT Quattro Sport este de 1.344 kilograme, cu tot cu transmisie S-Tronic cu două ambreiaje şi sistem de tracţiune integrală.

Audi TT Quattro Sport Concept debut in Geneva2

Sprint-ul de la 0 la 100 km/h este realizat în 3.7 secunde cu ajutorul funcţiei dedicate de launch control a transmisiei S-Tronic. Viteza maximă și consumul mediu de carburant nu au fost încă precizate de oficiali.

Look-ul conceptului se distanţează de cel al TT-ului standard printr-o grilă faţă cu un design diferit, faruri cu matrice de LED-uri şi un set de fante de aerisire de dimensiuni generoase. Jantele din aliaj au diametrul de 20 inch şi sunt îmbrăcate în anvelope de performanţă, în timp ce caroseria se mândreşte cu mai multe elemente din fibră de carbon.

Pentru o masă cât mai redusă, cabina a fost uşurată prin eliminarea elementelor deprisos. Habitaclul are scaune scoică cu centuri cu patru puncte, în timp ce spaţiul de depozitare din spatele scaunelor poate găzdui căştile celor doi ocupanţi ai locurilor din faţă. Butonul de pornire a motorului a fost repoziţionat pe volan, alături de comenzile pentru afişajul TFT de 12.3 inch de pe bord.

Nu ştim dacă germanii pregătesc o versiune de serie a modelului prefigurat de acest concept, dar sperăm să vedem această bijuterie inginerească de 420 CP și sub capota viitorului Audi TT-RS.

audi_tt_quattro_sport_concept_1

audi_tt_quattro_sport_concept_2

audi_tt_quattro_sport_concept_3

audi_tt_quattro_sport_concept_5

Audi-TT-Quattro-Sport002

Comentarii