lukoil-banenr

BMW M4 Concept – lansarea oficială la Pebble Beach!

Pilot Autoexpert

Primul exponent al noii generaţii de modele sport create pe baza Seriei 4 Coupe este M4 Concept, ajuns astăzi la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Noua sportivă bavareză se remarcă prin acoperişul din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) care coboară centrul de greutate şi reduce masa şi difuzorul, de asemenea din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Asemănător actualului M3, pentru o răcire optimă, BMW a renunţat la proiectoarele de ceaţă, bara faţă înglobând trei prize de aer generoase în timp ce în spate se păstrează cele patru ţevi de eşapament. Tot la capitolul vizual M4-ul Concept iese în evidenţă şi prin micul spoiler integrat în capacul portbagajului.

Printre noutăţi se enumeră şi ideea grilei radiatorului cu bare verticale negre duble, care preiau tema jantelor cu spiţe duble de 20 de inch. Iar pentru a obţine o mai bună curgere aerodinamică şi o mai bună răcire a frânelor, asemănător Seriei 3 şi 4, şi M4 Concept dispune de prizele laterale Air Breather din spatele roţilor precum şi de Air Curtain din şorţul faţă.

Nu poate fi neobservată şi culoarea conceptului BMW M4, numită “Aurum Dust”, special dezvoltată pentru acest model, efectul său vizual fiind foarte remarcabil.

BMW a decis totuşi să ne lase cireaşa de pe tort pentru o nouă lansare, astfel, despre propulsie putem doar să presupunem, conform celor mai recente zvonuri, că motorul va fi un şase cilindri în linie bi-turbo de 3 litri şi aproximativ 450 CP, puterea respectivă urmând să fie transmisă roţilor de pe puntea spate prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj şi 7 trepte. Iar până vin bavarezii şi cu noile concepte BMW M3 Sedan, BMW M4 Cabriolet, dar şi cu un eventual BMW M4 Gran Coupe, vă lăsăm în compania atletului M4 Concept.

Comentarii