lukoil-banenr

Salonul Auto de la Beijing, care şi-a deschis porţile în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, a devenit arenă de debut și pentru conceptul Hyundai ix25 Concept. Acesta reprezintă cea mai mică variantă de SUV care primeşte liniile de design caracterizate de Fluidic Sculpture, limbajul de design pe care Hyundai îl utilizează cu succes de trei ani încoace pe întreaga sa gamă.

Pilot Autoexpert

Comunicatul oficial de presă indică faptul că viitorul model de serie va fi dedicat exclusiv pieţei din China, însă dacă atragem atenția spre nume, ne putem convinge că Europa are toate șansele să fie una dintre pieţele importante pentru ix25 în versiunea sa de serie. Motivul: strategia globală de numire a modelelor Hyundai arată că doar Europa beneficiază în acest moment de modele care primesc prefixele „i” sau „ix”, restul pieţelor fiind caracterizate de denumiri proprii.

Hyundai ix25 Concept1

Construit în special pentru clienţii tineri, Hyundai ix25 Concept primeşte detalii care caracterizează gama actuală a mărcii coreene: în designul zonei frontale putem vedea linii pe care le-am mai văzut pe fratele mai mare Santa Fe, în timp ce linia geamurilor laterale pare inspirată din cea a lui Kia Soul, model cu care ix25 va împărţi platforma de producţie.

Viitorul model al brandului asiatic este anunţat și drept un concurent interesant pentru actualele Nissan Juke, Opel Mokka sau Renault Captur. Lansarea de piaţă se va organiza spre începutul anului 2015.

Hyundai ix25 Concept3

Hyundai ix25 Concept5

Comentarii