lukoil-banenr

Leon Verde – un concept SEAT de 34 milioane de euro!

Pilot Autoexpert

Seat Leon Verde Plug-in Hybrid este un prototip hybrid, dezvăluit în premieră mondială în Spania, dezvoltat de Seat cu sprijinul unor fonduri publice şi private, munca totală fiind estimată la mai bine de patru ani de cercetări şi teste şi 34 de milioane de euro investiţi.

Leon Verde beneficiază de un tren de propulsie ecologic, alcătuit dintr-un motor pe benzină, de 1.4 litri, TSI, capabil să dezvolte 122 de cai putere, şi unul electric. Acesta din urmă oferă 102 cai putere şi ajută la obţinerea unei puteri combinate de 170 de cai.

Ansamblul electric este ţinut în viaţă de o baterie litiu-ion de 8.8 kWh, care garantează o autonomie cu zero emisii de 50 de kilometri. La aceştia se mai adaugă şi autonomia oferită de rezervorul motorului cu benzină, autonomie totală echivalând cu 816 kilometri.

Potrivit calculelor efectuate de Seat, cele două soluţii de propulsie oferă un consum mediu estimat de numai 1.6 litri şi o valoare a emisiilor de 36 g/km.

Alături de soluţia de propulsie inovativă, Seat a gândit şi o aplicaţie pentru telefoanele inteligente prin care posesorul maşinii poate monitoriza consumul de energie, nivelul bateriei, proporţia de încărcare şi poate estima cât CO2 ai salvat folosind modul de propulsie electric.

Nu putem să nu menţionăm şi că Leon Verde Plug-in este echipat şi cu un sistem de alimentare cu energie inteligent. Acesta încarcă bateria atunci când costurile sale sunt mai mici, iar în caz că proprietarul nu poate aştepta intervalul optim, sistemul declanşează o procedură de alimentare de urgenţă.

Comentarii