lukoil-banenr

În cadrul Salonului Auto de la Beijing, Mercedes-Benz a prezentat oficial conceptul Coupe SUV care ne arată clar direcția stilistică a viitoarelor SUV-uri cu alură de coupe din gama germanilor.

Pilot Autoexpert

Viitorul rival pentru BMW X6 folosește platforma tehnică a modelului ML și are mari șanse să ajungă în producția de serie în a doua jumătate a anului viitor sub denumirea Mercedes-Benz MLC. SUV-ul Coupe nu preia prea multe elemente de design de la ML, împrumutând în schimb câteva linii de la recentul lansat S-Klasse Coupe. Mai ales în partea posterioară se remarcă stopurile înguste care sunt amplasate pe toată lățimea caroseriei.

mercedes-benz_concept_coupe_suv_19

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV are aproape cinci metri lungime, 2.044 mm lățime și 1.739 mm înălțime și este animat de un motor pe benzină V6 de 3.0 litri twin-turbo care produce 330 CP. Transmisia este asigurată de noua cutie de viteze automată 9G-Tronic Plus, a cărei manetă de comandă este amplasată pe coloana de direcție. Puterea este transmisă permanent către toate cele patru roți prin intermediul sistemului 4Matic, iar cel de la volan poate alege modul de rulare cu ajutorul sistemului Dynamic Select Control.

Dacă va primi undă verde, viitorul model Mercedes-Benz MLC va fi asamblat la uzina americană din Tuscaloosa, Alabama alături de modelele C-Klasse, GLK, ML și GL.

mercedes-benz_concept_coupe_suv_2

mercedes-benz_concept_coupe_suv_3

mercedes-benz_concept_coupe_suv_4

mercedes-benz_concept_coupe_suv_5

mercedes-benz_concept_coupe_suv_6

mercedes-benz_concept_coupe_suv_7

mercedes-benz_concept_coupe_suv_9

mercedes-benz_concept_coupe_suv_13

mercedes-benz_concept_coupe_suv_14

mercedes-benz_concept_coupe_suv_16

mercedes-benz_concept_coupe_suv_20

Comentarii