lukoil-banenr

 

Mercedes Biome Concept

Pilot Autoexpert

La Salonul Auto Los Angeles din acest an constructorul german, Mercedes, a venit cu un concept inedit, Biome. Supercarul prezentat de Mercedes este creaţie a studioului de design Mercedes din California, purtând semnătura lui Hubert Lee, designerul cae a proiectat modeul CLS şi F 800 Style. Acest concept a participat la concursul de design din Los Angeles, – „Los Angeles Design Challenge”, desfăşurat anul acesta sub titulatura „Car of Tousand Pounds” – în traducere, „Maşina de 1.000 pounds” (adică aproximativ 450 kg).

Conceptul Biome de la Mercedes este o realizare a viitoarelor idei, având un look aparte şi un stil fluid, poate fi ușor atribuit unui OZN pe patru roți. Acest supercar futurist are o caroserie realizată din biofibre, obţinute din plante crescute în laborator, dar după metodologii biologic-naturale, cântărește doar 394 kg.
Biome este un supercar compact, având o lungime de 4 metri, însă lăţimea de 250 cm îl face să se evidenţieze clar şi le-a lăsat designerilor loc pentru câteva idei interesante, în primul rând legate de aerodinamică. Nici interiorul nu este mai prejos, beneficiind de patru locuri cu o dispunere inedită: şoferul în poziţie centrală, două locuri în spatele acestuia şi ultimul loc tot în poziţie centrală, în spate în habitaclu.

Comentarii