lukoil-banenr

Mercedes-Benz a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles conceptul viitoarei versiuni de performanţă GLA45 AMG.

Pilot Autoexpert

Mercedes GLA 45 AMG concept

Deşi ar fi trebuit să vedem versiunea de serie, ceea ce Mercedes a adus la salonul american este de fapt un concept, care nu va diferi însă cu mult de ceea ce vom vedea pe stradă.

GLA 45 AMG Concept adoptă un exterior personalizat cu viniluri şi un pachet aerodinamic nou. Acesta include pasaje ale roţilor mai generoase, praguri laterale sport, o gardă la sol discret coborâtă, spoilere noi cu prize de aerisire, un eleron supradimensionat montat pe hayon şi un deflector posterior. Aspectul exterioar este completat de un set de jante de 21 de inch, din aliaj, în spatele cărora se ascund etrieri Brembo.

Mercedes GLA 45 AMG concept4

Sub capotă se află acelaşi motor al fratelui de platformă A45 AMG – o unitate cu patru cilindri, de 2.0 litri, supraalimentată, capabilă să livreze 360 de cai putere şi un cuplu motor de 450 Nm. Alături de acesta, Mercedes a instalat o cutie AMG Speedshift DCT cu şapte rapoarte şi o tracţiune integrală AMG 4Matic. Drept urmare, e ceva absolut firesc ca micul crossover să poată accelera de la 0 la 100 de km/h în mai puţin de 5 secunde, potrivit comunicatului oficial publicat de germani.

Astfel, publicul celui mai compact SUV de la Mercedes – tineri care pun mare preţ pe independenţă, stil şi dinamism, pot acum să se gândească şi la o versiune de performanţă, așteptată în producția de serie pe parcursul anului 2014.

Mercedes GLA 45 AMG concept1

Mercedes GLA 45 AMG concept2

Comentarii