lukoil-banenr

Acesta este un prototip Renault care nu va ajunge niciodată în producția de serie. Acest concept de crossover concept a fost dezvoltat de Renault Design India special pentru salonul auto de la Delhi.

Pilot Autoexpert

Francezii au ales să-l numească Kwid. El are roți uriașe, care amintesc de un buggy și care au fost amplasate cât mai mult în extremitățile mașinii pentru a o ajuta pe aceasta să trecă ușor prin teren foarte accidentat. Deși pare că poate trece pe oriunde, Kwid este limitat de tracțiunea doar față și probabil și de motorul prea mic: un 1.2 litri turbo pe benzină echipat cu o transmisie automată cu dublu-ambreiaj EDC. Renault spune că partea tehnică convențională poate fi înlocuită cu una electrică pentru ca Kwid să devină Z.E. Așa, ca Fluence Z.E.

Renault-KWID-Concept-001

Interiorul este extrem de futurist din toate punctele de vedere dar asta nu este totul pentru Kwid. El este prima mașină din Lume echipată cu un “Flying Companion”. Adică un “partener de drum zburător”, adică o dronă care stă ascunsă într-un loc special din plafon. Atunci când este activată, prietena ta zburătoare poate să călătorească în paralel cu tine folosind un sistem GPS, poate să se ducă în diverse locuri programate prin același sistem, poate cerceta traficul cu mult înainte să ajungi tu în el, poate face fotografii mediului înconjurător sau poate să te anunțe asupra obstacolelor din drumul tău. Frumos sună, trist doar că un asemenea proiect nu va deveni disponibil și în producția de serie.

Renault-KWID-Concept-004

Renault-KWID-Concept-005

Renault-KWID-Concept-006

Renault-KWID-Concept-009

Renault-KWID-Concept-010

Renault-KWID-Concept-011

Renault-KWID-Concept-015

Renault-KWID-Concept-017

Renault-KWID-Concept-022

Comentarii