lukoil-banenr

 

Sedan coupe de la Nissan

Pilot Autoexpert

Salonul Auto de la Losa Angeles este marcat în aceste an cu premiera mondială a conceptului Ellure de la Nissan. Producatorul nipon, Nissan a prezentat la Salonul de la Los Angeles, un concept care reprezintă, o redesenare a unui sedan. Unul din factorii interesanți ai acestui concept este faptul că, spre deosebire de alte concepte prezentate de producătorii auto, conceptul Ellure nu anunţă linii care se vor regăsi pe modelele de serie viitoare, însă prezintă unele elemente deja prezente în gama Nissan. Acest concept fiind o încercare de lansarea producatorului japonez in clasa coupe-urilor cu patru uşi care fac senzaţie în Europa şi Statele Unite.

Ellure a împrumutat liniile de design de la modelele actuale Nissan, cel mai clar exemplu este reprezentat de blocurile optice frontale, care amintesc de cele de pe coupe-ul 370Z sau Juke. Deja ne-am obișnuit ca noile concepte sa fie prezentate cu un propulsor hibrid. De asemenea sub capota lui Ellure se află un sistem hibrid format dintr-un propulsor pe benzină cu patru cilindri de 2.5 litri şi un motor electric de 25 kW.
Inginerii japonezi au mers mai departe și au integrat şi alte sisteme care îi certifică apartenenţa la linia unor modele compatibile cu mediul, cum ar fi cel de reutilizare a energiei dezvoltate la frânare. Inovator la acest concept putem remarca suspensia independentă, sistemul electrohidraulic avansat drive-by-wire, plafonul din sticlă, uşile care se deschid în sens opus una faţă de cealaltă şi jantele de 21 de inch.
Din păcate conceptul Ellure nu anunţă niciun model de serie pentru fiitoare gama Nissan, însă unele dintre liniile sale urmând să stea la baza viitoarelor modele dar și sistemele inovatoare instalate pe acest concept.

Comentarii