lukoil-banenr

 

Bertone B99 – un secol de creaţie

Pilot Autoexpert

Viitorul modelelor Jaguar pare să fie în trecut. (Probabil se are în vedere, că pentru a-şi construi viitorul, Jaguar se inspiră din trecut? Gh.R.) Sau cel puţin aşa lasă impresia cel mai nou concept semnat de celebra casă de design Bertone, care este una dintre cele mai cunoscute case de design din lume. Denumit B99, prototipul va debuta oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de luna viitoare. Bertone B99 se remarcă prin liniile stilistice retro ce amintesc de vechiul Jaguar XJ. Alegerea numelui nu este deloc întâmplătoare, astfel fiind celebraţi cei 99 de ani de activitate a casei auto italiene. Pe cealaltă parte, creaţia în sine reprezintă un tribut adus formelor vechilor generaţii Jaguar XJ (1968-2001). Conceptul imaginat de Bertone nu are nici o legătură cu planurile Jaguar, fiind o operă independentă.

Design-ul noului concept este o combinaţie între elemente futuriste şi luxul clasic britanic. Italienii au optat pentru un design asemănător cu cel al coupe-urilor cu patru uşi. Liniile sunt elegante, dar în acelaşi tip impunătoare, uşile frontale sunt semnificativ mai mari decât cele spate care se deschid în sens invers. În ciuda aspectului impunător, noul Bertone B99 nu este o limuzină. Acesta măsoară 4.5 m lungime, 1.34 m înălţime şi 1.95 m lăţime. Profilul noului concept este inspirat de clasicul Jaguar XJ. Conform primelor informaţii disponibile, caroseria noului prototip va fi produsă din aluminiu modelat 100% manual, pentru ca produsul finit să aibă farmecul modelelor pe care carosierii italieni le produceau acum câteva zeci de ani.

Bertone a declarat că interiorul va fi realizat într-o combinaţie de piele de înaltă calitate şi lemn de nuc african. În ceea ce priveşte sistemul de propulsie, acesta va fi unul hibrid produs de departamentul Bertone Energia. Din păcate nu a fost oferită nici o informaţie cu privire la performanţele noului sistem hibrid, compania preferând să păstreze misterul.

Comentarii