lukoil-banenr

Alături de faceliftul operat pe SUV-ul Touareg şi conceptul Midsize Coupe, care anticipează un viitor Jetta coupe cu patru uşi, Volkswagen mai aduce la Salonului Auto de la Beijing, programat să îşi deschidă porţile la finalul acestui weekend, şi un concept derivat din actualul Golf.

Pilot Autoexpert

Prototipul se va numi Golf R 400 şi va avea la bază actuala versiune de performanţă a hatchback-ului compact. De asemenea, tot numele sugerează şi ceea ce vom găsi sub capotă: un motor de 400 de cai putere şi 450 de Nm, cu 100 de cai şi 70 de Nm mai mult decât versiunea de serie, care vine echipată cu un motor supraalimentat de 2.0 litri TSI.

Exteriorul lui Golf R 400 Concept va fi personalizat cu ajutorul unui bodykit ce include bosaje mai largi, spoilere cu prize mari de aer şi jante generoase din aliaj. De altfel, inginerii germani au folosit și un acoperiş mai uşor, au înlocuit panourile caroseriei cu unele din fibră de carbon şi au renunţat la mai multe elemente de interior. Aceste sacrificii au adus o masă totală de 1400 de kilograme, cu 95 mai mică decât cea a modelului de serie echipat cu DSG.

Drept urmare, conceptul Golf R 400 va putea accelera de la 0 la 100 km/h în numai 3.9 secunde, iar viteza lui maximă se va opri la 282 de km/h.

Volkswagen Golf R 4001

Volkswagen Golf R 4002

Comentarii