lukoil-banenr

Dacă ne reamintim istoria uneia dintre cele mai fascinante creații germane din ultimele luni, știm bine că modelul cu numele AMG Vision GT nu e altceva decât un proiect digital destinat jocului Gran Turismo 6, însă Mercedes nu s-a limitat doar la aceasta și a creat și respectiva „maşină de curse”, care de asemnea poate fi condusă doar în lumea virtuală şi nu e decât o variantă a unui concept creat pe calculator.

Pilot Autoexpert

mercedes-amg-vision-gt-concept-curse-6

Germanii au lăsat caroseria neatinsă, însă au lucrat la aerodinamica maşinii prin montarea unui eleron în partea din spate şi au crescut puterea motorului V8 de 5,5 litri la 583 CP. De asemenea, greutatea a fost micşorată cu 85 kg, iar cutia automată de viteze cu ambreiaj dublu a fost înlocuită cu o cutie secvenţială care trimite puterea către puntea din spate.

mercedes-amg-vision-gt-concept-curse-3

Cel mai trist e faptul că toate aceste modificări îşi vor duce traiul doar în mediul virtual, fiindcă Mercedes AMG Vision GT rămâne în continuare o maşină creată exclusiv pentru jocul Gran Turismo 6 de pe consolele PlayStation 3. Al doilea moment straniu se cere de la sine: de ce s-au limitat la doar 583 CP virtuali şi nu i-au pus un motor W16 cu câteva mii de CP? Că doar e un joc, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să construiască efectiv propulsorul imaginat și să-l asocieze eficient întregului mecanism pe patru roți.

Pentru cei care consideră lumea biților mult mai adorabilă, merită să vă spunem și că cei interesați să conducă conceptul virtual AMG Vision Gran Turismo Racing Series și au la îndemână un PlayStation 3, au posibilitatea să o facă prin accesarea secţiunii Seasonal Event din jocul Gran Turismo 6.

mercedes-amg-vision-gt-concept-curse-5

mercedes-amg-vision-gt-concept-curse-7

mercedes-amg-vision-gt-concept-curse-4

Comentarii