lukoil-banenr

Elmiraj la Pebble Beach

Pilot Autoexpert

La lansarea din 2011 la Pebble Beach, conceptul cabrio Cadillac Ciel făcea furori prin formele şi luxul cu care a fost înzestrat de cei de la GM, care era parţial chiar şi răspunsul americanilor la un Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe (atâta timp cât nu se află în producţia de serie, nu poate deveni un rival complet).

Anul acesta americanii ridică ştafeta şi prezintă în cadrul aceluiaşi eveniment conceptul Cadillac Elmiraj, despre care oficialii General Motors spun că reprezintă prima treaptă în filozofia de design a companiei, şi nu prefaţează în nici un caz un posibil model de serie.

Elmiraj străluceşte în toată splendoarea caroseriei sale modelate în forma clasică de GT, cu capota lungă şi spatele scurt, ce se sprijină pe un set de jante grandioase, de 22 de inch. Referitor la faruri şi stopuri, ele respectă tradiţia brandului şi primesc lumini verticale cu LED, în forma tradiţională Cadillac.

Ascuns sub emblema Vsport e un propulsor V8 monstruos, de 4,5l bi-turbo, capabil să producă 500 CP şi un cuplu maxim de 678 Nm, ceea ce e absolut suficient pentru coupé-ul de 1.814 kg.

La interior domină finisajele din titaniu alternate cu inserţii de piele de culoarea caramelului, habitaclul fiind axat pe lux şi pe o fluiditate pe tonuri cât mai majore a formelor.

Aşa dar, Cadillac s-a ţinut de promisiuni şi a venit la Concursul de la Pebble Beach cu un concept care nu numai că arată bine, dar are şi performanţele necesare unui astfel de coupe pentru a primi tot respectul chiar şi din partea celor mai mari ai industriei auto.

Comentarii