lukoil-banenr

Cel mai bine vândut model al mărcii spaniole Seat a ajuns la 30 de ani de existenţă. Prima generaţie a modelului a fost dezvelită la Salonul Auto de la Paris, ediţia 1984, şi este aniversată printr-o ediţie specială a generaţiei actuale. Aceasta va fi lansată în luna iunie și se va numi „Ibiza 30 years”. Ea va fi disponibilă exclusiv cu o caroserie gri şi cu jante vopsite în negru. Reprezentanţii mărcii nu au detaliat lista de dotări a ediţiei aniversare a lui Ibiza, dar vom vedea o serie de stickere care vor marcha faptul că modelul este special în rândul actualei generaţii a lui Ibizia.

Pilot Autoexpert

Ibiza a fost de fiecare dată, pe parcursul celor patru generații, cel mai bine vândut model din gama Seat. În total, peste patru milioane de unităţi Seat Ibiza au fost vândute în cei 30 de ani de existenţă ai modelului.

Ibiza este şi prima maşină dezvoltată de Seat în calitate de companie independentă, desenată în colaborare cu Italdesign, Karmann şi Porsche. Începând cu cea de-a doua generaţie și până în prezent, Ibiza a fost desenată de specialiştii Grupului Volkswagen, preluând şi componente şi tehnologii utilizate de concernul respectiv.

În prezent, actualul şef al mărcii Seat, Jurgen Stackmann, se declară încrezător în sansele companiei spaniole de a reveni la profit, având la activ noua generație a modelului Leon și planuri de a  lansa în curând primul SUV din istoria lor.

SEAT Ibiza3

SEAT Ibiza4

SEAT Ibiza5

SEAT Ibiza 30th anniversary edition1

SEAT Ibiza 30th anniversary edition3

Comentarii