lukoil-banenr

Dincolo de meseria pe care o are, el nu este indiferent faţă de tot ce înseamnă roţi, pe roţi, capotă şi sub capotă – de maşini. Este atent la noutăţile pieţii auto şi are preferinţe.

FLYONE

Ce este o maşină şi o maşină bună pentru fotograful Dima Cantemir, ce vrea el de la ea şi ce ar vrea ea de la el, dar şi multe altele, toate legate de domeniul auto şi nu doar atât, o spune chiar el.

diselok

10816029_968531133161939_1188556617_n_resize

-Pentru mine, o  maşină bună este cea care te serveşte în funcție de nevoile tale, fără să se defecteze (prea des) şi care îţi poate oferi maximum de confort şi siguranță. Este una care are destulă putere pentru a face faţă, fără mari greutăţi, unei manevre de depăşire. Care dispune de tehnologii noi incorporate care să scadă consumul de combustibil la maxim posibil.

-Un bărbat şi un şofer implinit este cel care are maşina la care visează şi în care se simte maxim confortabil şi în siguranţă – pentru bărbaţi, masina este o a doua casă!!!

-O femeie are nevoie de o maşină cât mai micuţă şi uşor manevrabilă, ţinând cont de traficul nostru aglomerat. Una pe care s-o poată parca uşor…  Ar fi bine să înceapă să conducă anume o aşa maşină mică până acumulează experienţă şi încredere în propriile puteri. Ca să reacţioneze fără mare panică în cazuri mai dificile care pot apărea în trafic.

-Pentru majoritatea bărbaţilor, maşina este jucăria cea mai scumpă pe care o au, cea care necesită multă atenţie, uneori, chiar mai mult decât o femeie. Mereu vrea îngrijită şi curată, “totul” să fie schimbat la vreme, să se bucure de mici detalii care ar infrumuseţa-o sau ar face-o mai practică. Cunosc însă şi bărbaţi pentru care maşina este doar un fier şi nimic mai mult…

-Am avut ocazia să mă aflu la volanul unor maşini destul de puternice faţă de Golf-ul pe care îl deţin în prezent… Maşini foarte dinamice şi de la care am primit o doză de adrenalină şi emoții pozitive – BMW M5, Porsche Boxster, Mercedes CLS AMG…

-O maşină potrivită  pentru mine e o maşină practică în care să-mi încapă tot echipamentul meu şi să ajung la o ședinţă foto chiar în cele mai greu accesibele locuri. Ar fi ideală una cu tracţiune integrală, să aibă un motor puternic, performant şi maxim de econom. Şi nu exagerat de scumpă în deservire.

-Cele mai bune drumuri pe care am mers sunt cele din Germania. Nu degeaba se zice: ,,nemţii când nu au ce face, se apucă de reparat drumurile”. Dar, “surcica” am apăsat-o cel mai tare nu pe drumurile de acolo, ci pe o porţiune… Eram cu un Mercedes E-Class 2011 – 250CDI – până la 230km/h…

Comentarii