lukoil-banenr

Jaguar Project 7 Concept – roadsterul cu un singur loc şi 550 CP

Pilot Autoexpert

Conceptul Jaguar Project 7, prezentat astăzi oficial înainte de a-şi celebra debutul mondial în cadrul Festivalului Vitezei de la Goodwood, este un exemplu minunat al capacităţii companiei Jaguar de a reuşi să combine clasicul cu viitorul. În esenţă, ineditul proiect marca Jaguar este un F-Type transformat într-un roadster cu 550 CP şi un singur loc, al cărui scop (pe lângă cel de a uimi complet întreaga lume auto) e de a celebra cele şapte victorii din Le Mans obţinute la Le Mans între 1951 şi 1990.

Jaguar Project 7 Concept este un roadster cu caroserie din aluminiu, cu design-ul inspirat din cel al modelului D-Type, sau, un F-Type cu o serie de tuşe retro excepţionale. Iar despre ceea ce ţine de cele mai actuale tendinţe ale industriei auto, respectivul concept vine şi cu numeroase elemnte din fibră de carbon, cu jante din aliaj cu diametrul de 20 inch încălţate în anvelopele Pirelli P Zero.

Conceptul are o configuraţie cu un singur loc, scaunul pasagerului fiind înlocuit de un suport pentru casca pilotului. Unicul ocupant al lui Project 7 este răsfăţat de un habitaclu îmbrăcat în piele de calitate, cusută cu atenţie în model ”diamant” şi cu un scaun de competiţie echipat cu centuri cu fixare în patru puncte.

Motorizarea este un V8 de 5.0 litri, supraalimentat, care livrează 550 CP şi 680 Nm, cuplat unei transmisii Quickshift care asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă a conceptului este limitată electronic la 300 km/h. Conceptul se mândreşte în plan tehnic şi cu o suspensie sport, un diferenţial spate controlat electronic şi o evacuare sport fără catalizatoare şi elemente de antifonare.

Jaguar Project 7 Concept este totodată şi un model care lasă inginerii mărcii să-şi antreneze creativitatea şi să exerseze idei pe care nu le-ar putea încerca pe un automobil de serie.

Comentarii