lukoil-banenr

Înaltă, confortabilă, spaţioasă, tunată şi cu 300 de cai sub capotă. Cel puţin…

FLYONE

Aceasta este descrierea maşinii potrivite preşedintelui LION Fight Club, Octavian Orheianu. Cel care, pe lângă realizările obţinute în plan sportiv și administrativ, este şi un împătimit al motoarelor. Faţă de căre nu este indiferent şi de la care are pretenţii. Nu exagerate, dar exact cât să-l servească, să se simtă ca în a doua casă…

diselok

10850812_972742946074091_1074566175_n

Mașina care se potrivește unui președinte de fight club? Ce trebuie să aibă și ce trebuie să poată? Calități tehnice, cai/putere, centimetri cubi… O conduci sau încă o aștepți?

Adică potrivită mie… O mașină puternică, adaptată drumurilor noastre – deci, o mașină de teren. Cu un motor cu cilindree suficient de mare, ca și Cai/Putere – minim 300 sub capotă. Nu o aștept, o am – îmi place mașina pe care o conduc: Porsche Cayenne. Îmi place și aceasta e a treia mașină de această marcă, am avut un Cayenne benzinar, apoi cineva m-a sfătuit să-mi iau unul de 3 litri pe benzină și hybrid. Bogdaproste că nu mai vreau în viață să aud de hybrid. Pot spune clar și-i sfătuiesc și pe alții: hybrid asta nu-i mașină… În loc de economie la consum, crăpa vreo 16 litri și nici motorul nu trage sănătos.

Ca acum să fiu pe deplin mulțumit de dieselul Porsche Cayenne cu volum de 3 l., îmbunătățit – de la 245 de C/P a ajuns să scoată 300 după chip tuning. Ca idee, toate mașinile mi le-am tunat – n-am lăsat-o pe niciuna cum a făcut-o mama, adică uzina.

E una bună pe cerințele mele, deși mi-ar plăcea și alt model. Un Porsche Cayenne…

Iarăși Cayenne…

Iarăși și din nou. Îmi place această gamă, este o mașină agresivă, vitezistă, dotată din toate aspectele tehnologiei, designului și confortului, înaltă.

Ai avut doar Porsche Cayenne în toată experiența de automobilist?

Am mai avut mașini – Mercedes, BMW. Apropo, nici de BMW-uri nu pot zice nimic de rău, sunt rezistente, agresive, am condus și Seria 7 și Seria 5, MPacket

Dar de vreo 3 ani încoace m-am oprit la această mașină și, pe viitor, dacă va fi o altă mașină, tot Cayenne va fi. Poate, un diesel de 4.2 l. volum, apărut recent.

Mașina care se potrivește unui luptător, unui sportiv, în general? Cât de iute și agresivă trebuie să fie? Cât de încăpătoare să fie? Ce trebuie să încapă în ea?

10859489_972742939407425_1470504998_n

Nu într-atât de încăpătoare – suficient cât să-i încapă geanta de antrenament sau echipamentul pentru competiții. Mobilă la soacră nu are de sus… Dacă vorbim de o potrivire de caracter, una agresivă – BMW-urile ar fi cele mai indicate. Ar mai fi câteva modele sportive de la Mercedes, Audi…

Pentru tine o mașină este ceva cu patru roți care trebuie să te ducă din punctul A în punctul B sau ceva mai mult?

Mașina e o unitate de transport, teoretic, dar lucrurile  merg și mai departe – după mașină poți să-ți dai seama de caracterul posesorului. Este fața automobilistului. Cum arată ea, exact așa și cel care o conduce. Eu, de exemplu, mă aflu în ea mai mult de jumătate de zi – așa că e mai mult decât ceva ce mă duce din punctul A în punctul B. E a doua mea casă, trebuie să arate bine ca și hainele de pe mine.

Care este vehiculul pe care l-ai încălecat și care te-a fascinat? Care te-a lăsat pe spate?

Credeam că mă va lăsa pe spate, mai degrabă. Atunci când m-am întors din Europa, după o perioadă aflat acolo, mi-am procurat un Mercedes CLK. Doar că n-am primit nicio plăcere, mai e și cu 2 uși iar moldovenii cam rar urcă fără prieteni și neamuri în mașină – disconfort.

Cu mașina de care te leagă ne-am clarificat parcă…

Da, Porsche Cayenne, mai ales că e comodă și utilă pentru deplasări – am urcat 4-5 oameni și am plecat la competiții chiar și peste hotarele țării.

Dacă cineva ar vrea să-ți facă cadou o mașină, ce model i-ai sugera sa-ți ia?

Dincolo de faptul că nimeni nu-ți oferă așa cadouri, ar fi același Cayenne 4.2 diesel…

Dacă ai vrea să faci cadou o mașină unei femei, ce model i-ai lua?

Niciodată nu am dăruit femeilor mașini și nici nu o voi face vreodată, din principiu. Femeile de treabă nici nu au nevoie de asemenea cadouri – pentru ele este o ofensă și preferă să le procure pe munca lor.

Scris de Marcel Toma

Comentarii