lukoil-banenr

Mercedes S63 AMG 2013

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz a publicat primele informaţii şi imagini oficiale ale noului S63 AMG – a doua cea mai performantă versiune a noului S-Klasse, în aşteptarea viitorului S65 AMG. Modelul are un motor V8 twin-turbo, de 5.5 litri, care respectă normele Euro 6 şi livrează 585 CP şi 900 Nm.

În comparaţie cu un S-Klasse standard, modelul vine cu un pachet de caroserie discret, jante din aliaj cu diametrul de 19 inch şi evacuare dublă cu două ţevi pe fiecare parte. Aspectul modelului este mai agresiv decât cel al modelului standard, dar totuşi nu putem vorbim despre un salt major faţă de S-Klasse.

Există şi o versiune cu tracţiune integrală a lui S63 AMG, disponibilă doar în compania caroseriei cu ampatament mărit, care sprintează până la 100 km/h în doar patru secunde (versiunea standart accelerează în 4.4 secunde). Consumul mediu de carburant este de 10 litri la sută pentru modelele cu tracţiune spate, respectiv 10.3 litri la sută pentru versiunea 4Matic, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 237, repsectiv 242 grame de CO2 pe kilometru.

Clienţii au la dispoziţie o gamă largă de dotări opţionale: sistemul de frânare AMG ceramic, care oferă performanţe superioare şi are o masă redusă cu 20% faţă de sistemul standard şi sistemul Magic Body Control, care este un sistem de suspensie care foloseşte o cameră video instalată în parbriz pentru a monitoriza suprafaţa de rulare şi pentru a modifica răspunsul suspensiei în doar câteva fracţiuni de secundă pentru a oferi un nivel superior de confort şi manevrabilitate.

În comparaţie cu predecesorul său, modelul este cu aproape 100 kilograme mai uşor şi se mândreşte cu numeroase componente din aluminiu, de la blocul motor, până la anumite elemente de caroserie.

Comentarii