lukoil-banenr

Un model emblematic pentru compania Ford, Mustang devenea subiectul unei campanii de marketing inedite în 1965. Maşina apărea la etajul 86 al celei mai înalte clădiri din acea vreme: Empire State Building.

Pilot Autoexpert

Succesul campaniei de atunci serveşte drept inspiraţie şi oamenilor de marketing de azi. Aşa se explică intenţia oficialilor Ford de a reedita performnţa, de această dată cu un nou vehicul în rolul principal: noul Mustang, expus în premieră europeană luna aceasta la Salonul Auto de la Geneva.

Cel mai mare obstacol în realizarea acestui plan îl reprezintă transportul maşinii pe acoperişul impozantei clădiri americane. Cum elicopterele sau macaralele nu pot urca Mustang-ul până la etajul 86, maşina va fi dezasamblată şi apoi transportată cu ajutorul lifturilor existente în clădire.

În 1965, exemplarul decapotabil Ford Mustang a fost descompus în patru bucăţi, iar având în vedere că actualul Mustang este cu 18 cm mai lung şi cu 10 cm mai lat decât strămoşul său, astăzi misiunea e mai dificilă. Echipa de ingineri care se va ocupa de asamblarea modelului va avea la dispoziţie numai şase ore pentru a finaliza totul (exemplarul trebuie să fie gata la ora 8 dimineaţa, în data de 16 aprilie).

Empire-State-Building-1965-Mustang[4]

1965-Ford-Mustang-convertible[3]

2015 Ford Mustang Heads to the Empire State Building

Comentarii