lukoil-banenr

Louis Renault – Renault

Pilot Autoexpert

Renault S.A. este producătorul francez de autovehicule recunoscut pentru designul revoluționar, pentru numeroasele progrese tehnologice (inclusiv legate de siguranța pasagerilor și a pietonilor), pentru motoarele folosite în competițiile sportive, dar și performanțele reușite în lumea sporturilor cu motor.

Trecutul, la fel ca și începutul, ca și numele concernului de fapt, se datorează celor trei frați Renault: Louis, Marcel și Fernand. Prin contribuția prietenilor lui Louis – Thomas Evert și Julian Wyer, aceștia au înființat compania cu același nume în anul 1898.
Louis a fost cel care a avut ideea de a proiecta și construi câteva modele înainte de a-i coopta în echipă și pe frații lui, renunțând să mai lucreze la afacerea cu textile a părinților lor.

Primul autoturism Renault a fost Renault Voiturette 1CV, pe care Louis l-a testat înainte să-l vândă unui prieten de-al său. Cei trei frați au înțeles că singura modalitate de promovare a mașinilor o reprezintă competițiile automobilistice, astfel Renault a avut parte de succes încă din prima cursă la care a participat, ceea ce a condus la expansiunea companiei. Louis și Marcel au participat la curse automobilistice ca Paris-Trouville, Paris-Rambouillet si Paris-Ostende cu automobile proprii, dar în1903, Marcel, care avea 31 de ani, a decedat în timpul cursei Paris-Madrid. De atunci Louis nu a mai participat la competiții automobilistice, angajând piloți profesioniști care să apere prestigiul și culorile companiei în numeroasele competiții automobilistice din întreaga lume…

Comentarii