lukoil-banenr

Charles Stewart Rolls și Frederick Henry Royce – Rolls-Royce

Pilot Autoexpert

Rolls-Royce Motor Cars Ltd, compania engleză, parte a BMW AG, specializată în construcția de automobile luxoase cu marca Rolls-Royce, a fost întemeiată de către Charles Stewart Rolls și Frederick Henry Royce.

Primul, întreprinzător, inginer și aviator britanic, a fost pasionat de automobile devenind al treilea automobilist în Țara Galilor. După ce și-a procurat prima mașină, Peugeot Phaeton, Rolls a condus acțiunea de protest împotriva limitării de atunci a vitezei – de 4 mile pe oră. Ca urmare a protestelor, aceasta a fost admisă la 12 mile pe oră. În 1903 el a stabilit la Londra recordul național de viteză – 93 m/h, întemeiind și o companie de comercializare a automobilelor franceze.

Apropo de acestea, Frederick Henry Royce și-a procurat primul automobil în 1901, un De Dion, dar nu a rămas mulțumit de calitățile lui tehnice și a construit o mașină în 1904 conform propriului proiect.
În același ani, o cunoștință comună a făcut ca cei doi să se întâlnească, a fost realizat și primul automobil experimental sub marca Rolls-Royce, iar doi ani mai târziu a început și producția lui în serii limitate.

1387255926_Charles-Rolls

1340265602621793

Charles_Stewart_Rolls_04-650x365 Rolls-Royce-Motor-Cars-logo

Comentarii