lukoil-banenr

Compania Bugatti continuă seria ediţiilor speciale dedicate legendelor cu un noul model, programat să fie dezvăluit la Salonul de la Beijing.

Pilot Autoexpert

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess omagiază un model legendar, produs în 1910 de constructorul francez. Producătorul face trimitere spre Bugatti Type 18, un automobil care beneficia de un motor cu patru cilindri şi o capacitate de 5.0 litri, capabil să producă 100 de cai putere şi să atingă o viteză maximă de 160 km/h, destul de mult pentru o maşină din acea perioadă. Doar şapte unităţi au fost construite, una dintre ele ajungând la pilotul francez Roland Garros. Exemplarul a primit titulatura Black Bees, de unde şi numele versiunii actuale.

Bazat pe actualul Grand Sport Vitesse, modelul beneficiază de acelaşi propulsor de 1200 de cai putere, capabil să-i ofere o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 2.6 secunde. Viteza maximă, cu habitaclul descoperit, se cifrează la 408 km/h.

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_5

Bugatti a ales o caroserie creată în întregime din fibră de carbon, condimentată pe alocuri cu inserţii din aur. Mai exact, Bugatti a folosit aur de 24 de carate pentru a acoperi conturul grilei frontale, logo-ul posterior şi cel din centrul jantelor, precum şi capacul rezervorului.

Interiorul este capitonat cu multă piele, în două nuanţe, bej şi maroniu Havana. Volanul este îmbrăcat în piele roşie, pentru a rezona cu cel al modelului clasic. Ceea ce va atrage atenţia cea mai mare însă, este panoul uşilor, pictat manual cu maşina legendară alături de avionul lui Roland Garros, un Morane Saulnier Type H. Desenul a fost creat direct pe pielea uşii, similar automobilelor de lux din anii 1920.

Ediţia specială Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess va fi valabilă în doar trei exemplare, fiecare cu un preţ de 2.15 milioane de euro.

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_1

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_2

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_3

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_4

bugatti_veyron_grand_sport_roadster_vitesse_black_bess_7

Comentarii