lukoil-banenr

Gumpert Tornante

Pilot Autoexpert

Carosierul italian Touring Superleggera s-a ocupat intensiv de ineditul Gumpert Apollo, transformându-l în Gumpert Tornante.Nu vorbim doar despre o propunere care va rămâne doar la faza de concept, deoarece germanii intenţionează să ofere această versiune clienţilor interesaţi începând cu 2012. Şi credem că nu vor fi puţini cei care vor dori un Gumpert Tornante, care arată mai elegant, este mai spaţios şi mai confortabil, pretându-se mai bine la utilizarea cotidiană decât o face Apollo, conceput în primul rând pentru circuit.

Deşi este clar că la baza lui Gumpert Tornante stă modelul Apollo, modificările aduse exteriorului fac noul bolid mai plăcut şi aduce cu un Fast Tourer, partea frontală fiind aproape total modificată faţă de un Apollo, stilul nou încadrându-se în linia GT-urilor actuale. Agresivitatea iniţială a fost domolită, Tornante având un stil mai sobru şi mai fluid, fără a renunţa la impresia de forţă. Partea laterală inspiră masivitate, aducând aminte de maşinile blindate, în timp ce spatele a fost modificat radical, având influenţe interesante dinspre Bentley sau Corvette, dar reuşeşte să rămână suficient de original, exprimând sportivitate pură graţie imensului difuzor.

Interiorul a fost adaptat pretenţiilor celor cu bani, fiind garnisit cu materiale scumpe, dar încercând să rămână fidel principiilor de sportivitate ale celor de la Gumpert. Maşina rămâne propulsată de un V8 cunoscut de pe Apollo, dotat cu două turbocompresoare şi dezvoltând 700 CP, în timp ce suspensia a fost tunată pentru a oferi un plus de confort la rulare, iar transmisia este secvenţială, cu padele de comandă în spatele volanului. Cei de la Gumpert vor oferi în viitor şi o versiune mai potentă pentru noul Tornante, care se speculează că va merge pe principiul hibrid: motor V8 plus un motor electric.

Deocamdată, însă, nu există o confirmare în acest sens, singurul lucru cert fiind că germanii sunt siguri că vor avea destui clienţi pentru Gumpert Tornante.

 

Comentarii