lukoil-banenr

BMW sărbătoreşte 30 de ani de la lansarea primului M5 cu o ediţie specială a actualei generaţii. Aceasta se numeşte „30 Jahre M5” (30 de ani de M5) şi va fi construită într-o serie limitată la numai 300 de unităţi.

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de versiunea standard, ediția specială vine cu 40 CP și 20 Nm în plus, totalizând 600 CP și 700 Nm, ceea ce îl face pe M5 să fie cel mai puternic automobil de serie construit vreodată de producătorul german.

Pe lângă plăcuţele care îi specifică numele şi apartenenţa la o serie limitată, M5 30 Jahre este vopsit într-o nuanţă specială de gri, numită Frozen Dark Silver, din gama individual, alături de un set de jante din aliaj de 20 inch, cu design special. Interiorul ediţiei speciale M5 este îmbrăcat într-o combinaţie de Alcantara şi piele „Merino”, iar caracterul sportiv al modelului este subliniat de ornamentele din aluminiu.

M5 30 Jahre este echipat cu pachetul Competition, oferit opţional pentru M5-ul standard, care îi aduce o gardă la sol redusă cu 10 milimetri, bare anti-ruliu mai ferme, un nou sistem de manangement electronic al motorului şi un mod M Dynamic reprogramat.

bmw_m5_30_jahre_2

Datorită motorului mai puternic, modelul de 1.870 kilograme este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde, ceea ce-l face cu 0.4 secunde mai rapid decât versiunea standard. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, dar pachetul M Driver, oferit opţional, ridică limitarea electronică până la pragul de 305 km/h.

Lista de dotări standard a ediției speciale cu un preț mai mare de 140 mii de euro mai include şi scaune sport M Multifuncţionale, volan sport M îmbrăcat în Alcantara, sistem audio surround cu 16 difuzoare, broderie specială „30 Jahre M5” pe spătarele scaunelor şi o serie de logo-uri „30 Jahre M5”, însoţite de numărul modelului, care specifică al câtulea exemplar este din seria limitată la doar 300 de unităţi.

bmw_m5_10

Comentarii