lukoil-banenr

Versiunea decapotabilă a performantului Corvette Z06 va fi arătată publicului la Salonul Auto de la New York, ce debutează pe 18 aprilie.

Pilot Autoexpert

Motorul V8 de 6.2 litri al supercarului va dezvolta cel puțin 625 CP și 861 Nm. Puterea va fi transmisă către puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu șapte trepte sau, la alegenrea opțională, prin intermediul unei cutii automate cu opt trepte.

corvette_stingray_z06_convertible_3

Plafonul amovibil este confecționat din material textil și poate fi acționat și în mers până la viteza de 50 km/oră. Chevrolet promite că toate performanțele au fost păstrate intacte în corelație cu versiunea coupe a modelului Z06. Oficialii americani spun că tehnologia folosită pentru a ranforsa caroseria decapotabilă a modelului Z06 nu era disponibilă acum cinci ani de zile. „Ne-am dorit un cadru mai ușor față de cel de oțel folosit de generația anterioară, dar extrem de rigid pentru a putea face față celor 600 CP„, a spus Ed Moss, inginerul șef responsabil cu partea de structură a noului model Corvette Z06.

Chevrolet spune că acest model este cea mai puternică decapotabilă produsă vreodată de către constructorul american.

Comentarii