lukoil-banenr

Viitorul model creat de BMW în colaborare cu Toyota va fi un succesor spiritual al lui Supra, inspirat de conceptul FT-1 şi, în acelaşi timp, un înlocuitor al lui Z4. În plus faţă de confirmarea existenţei unui asemenea model pe planşele designerilor celor două mărci, aflăm de la engleziii de la Autocar de faptul că modelul nou al celor două mărci va beneficia de un sistem hybrid de performanţă, echipat cu un supercapacitor, inspirat din modelul cu care Toyota aleargă la Le Mans.

Pilot Autoexpert

Potrivit mai multor surse, sportiva pregătită de BMW şi Toyota va avea patru motoare electrice, care vor asigura tracţiune integrală şi un motor amplasat frontal, care angrenează roţile din spate.

Motorizarea noului model va fi construită de BMW şi nu va avea o cilindree mai mare de 2.0 litri, spre deosebire de unele unităţi găsite în gama actuală Z4 şi în vechea gamă Supra. Propulsorul va fi cuplat unei transmisii secvenţiale, iar sistemul de control electronic al celor de la Toyota va gestiona cuplul motor disponibil. Caroseria noii sportive este proiectată de cei de la BMW, în timp ce interiorul şi exteriorul modelului vor fi realizate integral de specialiştii fiecărei mărci în parte, pentru a asigura un caracter diferit pentru fiecare dintre cele două versiuni ale înlocuitorului lui Z4 şi al succesorului spiritual al lui Toyota Supra.

Perioada de debut al modelului final: 2015-2017.

Comentarii