lukoil-banenr

Arash AF8 – noul jucător pe piaţa supercar-urilor – vine din Regatul Unit. Modelul debutează la patru ani de la ultimul produs al mărcii, AF10, al cărui unic exemplar stă în facilitatea de producţie a constructorului cunoscut sub numele de Farboud, numit după numele de familie al fondatorului.

Pilot Autoexpert

Noul supercar de la Arash este construit manual şi este echipat cu un motor V8 LS7 de 7.0 litri, de origine Chevrolet, care asigură 550 CP şi 540 Nm. Cu o masă de numai 1.200 kilograme, modelul se luptă în segmentul lui Ferrari 458 Italia şi McLaren MP4-12C, fiind capabil să accelereze de la 0 la 96 km/h în 3.5 secunde şi să ajungă la 322 km/h.

Arash AF8 30

Transmisia manuală cu şase trepte care echipează motorul V8 este montată într-un şasiu construit din aluminiu, fibră de carbon şi oţeluri de înaltă rezistenţă. Caroseria este realizată integral din fibră de carbon. Pentru o masă cât mai redusă, jantele sunt realizate din aluminiu prin forjare. Sistemul de frânare are discuri ventilate faţă şi spate, echipate cu etrieri cu şase, respectiv patru pistonaşe (faţă/spate). Direcţia este convenţională, operată electro-hidraulic.

Interiorul acestui model este îmbrăcat în piele şi fibră de carbon. Sistemul de infotainment este unul modern, cu ecran tactil, parbrizul este încălzit, iar habitaclul are temperatura controlată cu un sistem de aer condiţionat.

Detalii despre prețul noului supercar Arash încă nu sunt publicate, dar ne putem aștepta la un preț similar celor afișate de rivalii săi plus/minus câteva mii de euro.

Arash AF8 31

Arash AF8 32

Arash AF8 33

Arash AF8 34

Arash AF8 36

Comentarii