lukoil-banenr

Ferrari 458 Speciale – cea mai performantă versiune a celui mai emoţional supercar

Pilot Autoexpert

Zvonurile care anunţau debutul unei versiuni de performanţă a supercarului din Maranello avansau nume precum Monte Carlo, Challenge Stradale şi Scuderia, dar Ferrari a decis să folosească o nouă denumire, Speciale. De ce versiunea de performanţă a lui 458 Italia este numită astfel? Aflaţi că “special” este faptul că modelul vin cu un V8 de 4.5 litri care livrează 605 CP şi 540 Nm, poate să urce până la 9.000 rpm şi este motorul aspirat cu cea mai mare putere litrică din lume dintre toate propulsoarele de serie oferite vreodată de un constructor de automobile (135 CP/ litru).

Noul supercar, pe lângă faptul că este mai puternic decât 458, este şi cu 90 de kilograme mai uşor, totalizând 1.290 kilograme. Datorită acestor performanţe, acceleraţia de la 0 la 100 km/h poate fi realizată în doar trei secunde, pe când acceleraţia de la 0 la 200 km/h este realizată în 9.1 secunde.

PModelul 458 Speciale, alături de un set de anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, dezvoltat special pentru noua versiune, se prezintă şi cu o serie de îmbunătăţiri aerodinamice care sunt controlate electronic pentru a oferi o stabilitate perfectă indiferent de situaţie.

Reprezentanţii Ferrari au menţionat şi că versiunea Speciale este cu 1.5 secunde mai rapidă decât 458 Italia pe circuitul lor de teste, Fiorano.

Comentarii