lukoil-banenr

Ford a dezvăluit astăzi noua generaţie a modelului Mustang, care se vrea a fi un model global, cu motorizări eficiente şi o suspensie îmbunătăţită.

Pilot Autoexpert

Spre deosebire de vechile modele, Ford a decis ca noul Mustang să fie un produs global, gata să fie vândut pe orice piaţă, motiv pentru care lansarea s-a făcut concomitent în şase capitale ale lumii. Europa a fost reprezentată de Barcelona.

Noua generaţie vine cu un design mult evoluat, cu un caracter agresiv, sugerat de grila mare trapezoidală, de blocurile optice mai ascuţite, de parbrizul uşor mai înclinat şi de aripile spate extrem de evazate. Posteriorul este dominat de un deflector în care stau înfipte două ţevi de eşapament cromate, fără a sterge însă spiritul tradiţional al vechilor modele prin adoptarea unor stopuri sub forma a trei baghete, toate echipate cu lumini LED.

07-2015-ford-mustang-1

Interiorul păstrează influenţele aviatice, însă plusează cu materiale superioare calitativ. Instrumentele de bord au fost redesenate, iar în centrul planşei de bord a fost instalat un sistem multimedia ce găzduieşte aplicaţii, MyFord Touch, SYNC şi un sistem audio performant.

Motorizarea entry-level va fi un V6 de 3.7 litri, capabil să livreze 300 de cai şi 365 de Nm. Ford s-a gândit să aducă sub capota lui Mustang şi un motor turbo Ecoboost de 2.3 litri, cu numai patru cilindri: unitatea livrează 305 cai putere, deci mai mult decât V6-le, şi un cuplu extrem de generos, de 406 Nm. Versiunea de top va fi animată de popularul V8 de 5.0 litri, dispus să ofere 420 de cai şi 528 de Nm. Resursele sunt transferate punţii spate cu ajutorul unei cutii manuale sau prin intermediul unei transmisii automate, cu padele montate în spatele volanului.

15fordmustang-22-hr-1

Ford a decis să modifice radical şi suspensia. Acum vorbim de legături independente pe puntea spate şi de o conexiune MacPherson pe cea faţă. Totul pentru o stabilitate superioară vechilor generaţii şi pentru un ruliu estompat. Conexiunea cu asfaltul se va face prin intermediul unor jante de 19 inch, din aluminiu, oferite standard pe versiunea europeană.

Cea de-a șasea generație Ford Mustang va ajunge în showroom-urile din Statele Unite şi din Australia în toamna anului viitor, urmând ca debutul european să se consemneze oficial abia la începutul anului 2015.

11-2015-ford-mustang-1

12-2015-ford-mustang-1

13-2015-ford-mustang-1

14-2015-ford-mustang-1

15-2015-ford-mustang-1

02-2015-ford-mustang-1

Comentarii