lukoil-banenr

Supercarul Mercedes-AMG GT, viitorul competitor al lui Porsche 911, va fi primul model al companiei germane care nu mai foloseşte numele Benz, acesta fiind înlocuit cu particula „AMG”, aferentă diviziei de performanţă.

Pilot Autoexpert

Până la premiera publică din toamna anului curent, germanii au publicat două imagini ale interiorului lui AMG GT, înlocuitorul celebrului SLS AMG. Totodată, este şi cel de-al doilea model independent produse de divizia de performanţă AMG a mărcii Mercedes-Benz. Anunţul lansării lui AMG GT în toamna anului curent a fost făcut odată cu prezentarea celor două imagini ale habitaclului, în cadrul conferinţei de presă organizate de Mercedes-Benz la Salonul Auto de la New York. Până în acel moment, nomenclatura Mercedes-Benz avea numele de cod C190 pentru modelul respectiv şi nu era specificată renunţarea la numele „Benz”.

Interiorul lui AMG GT va avea două locuri şi se va concentra pe materiale şi finisaje de calitate. Numeroase elemente ale modelului vor fi împrumutate de la ultimele lansări ale constructorului, cum ar fi C-Klasse W205 și V-Klasse. Bordul va fi îmbrăcat în piele şi este construit din fibră de carbon, în timp ce fantele de aerisire preiau tuşele lansate odată cu SLS AMG. Consola centrală va prezenta toate comenzile esenţiale ale modelului, la fel ca în cazul predecesorului său.

Comunicatele anterioare anunţau o prezentare preventivă a noului Mercedes-Benz AMG GT ca fiind programată pentru Marele Premiu al Germaniei, organizat în iulie.

Mercedes-AMG GT

Comentarii