lukoil-banenr

Koenigsegg își pregătește serios temele pentru acasă iar dovadă este noul Agera RS – supercarul care vine să se bată la egal cu McLaren și Porsche! Argumentele sunt foarte serioase, o herghelie de peste 1.000 CP și tehnologii de ultimă oră.

În prezent, modelul Agera al celor de la Koenigsegg este dotat cu un motor V8 de 1.115 CP şi este capabil să accelereze mașina până la 100 km/h în numai 2,9 secunde, iar cu pedala la podea, se poate atinge o viteză maximă de 390 km/h. S-ar părea că este suficient dar nu şi pentru cei de la Koenigsegg care vor prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva versiunea de top al acestui model – RS.

Nu se cunosc alte detalii tehnice dar cert este că noul supercar va avea o viteză maximă de peste 400 km/h iar sprintul până la prima sută la oră va fi la rândul lui îmbunătăţit. Surprizele însă nu se termină aici, se zvoneşte că producătorul suedez ne mai pregătește o premieră în acest an, dar despre acesta vă vom povesti puţin mai târziu!

Koenigsegg intenționează să batul recordul pe renumitul circuit Nurburgring care acum aparține concurenților Porsche 918 Spyder și McLaren P1. Producătorul a anunțat că pentru un nou record se vor bate două modele, Agera R și vârful de gamă One:1 care are sub capotă un motor V8 de 5 litri volum și 1.341CP. Cu aşa herghelie de cai putere, mașina atinge o viteză maximă de 440 km/h!

Comentarii