lukoil-banenr

După ce la începutul lunii martie Mercedes-Benz a prezentat la Geneva noul S-Klasse Coupe, sfârşitul lunii ne oferă ocazia să vedem primele fotografii oficiale cu noul S 63 AMG Coupe, versiunea de performanţă a celui mai luxos coupe din zona mărcilor premium.

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz S 63 AMG Coupe vine sub capotă cu un motor V8 biturbo de 5.5 litri care dezvoltă 585 de cai putere şi un cuplu maxim de 900 Nm. Disponibil atât în versiune 4×2 cât şi 4×4, modelul dezvoltat de marca din Stuttgart reuşeşte performanţe impresionante pentru o maşină care are o masă proprie de aproape două tone. Astfel, cu 4.3 secunde pentru 0-100 km/h pentru versiunea 4×2 şi cu un 3.9 secunde pentru versiunea cu tracţiune integrală, noul S 63 AMG Coupe se lansează pe piaţă într-o nişă care atinge zona ocupată de modele precum Bentley Continental GT.

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_10

Precum ne-au obișnuit deja germanii, pachetul AMG al lui S-KLasse Coupe nu constă doar în modificările sistemului de propulsie, inginerii diviziei sport a mărcii germane fiind ajutaţi de designeri pentru ca maşina să se transforme într-una cu adevărat specială. Interiorul aduce tot ce are Mercedes-Benz mai bun la această oră în materie de confort, sistemele tehnologice de la bordul acestui model fiind preluate in mare parte de la noua generaţie S-Klasse, despre care mulţi susţin că a devenit reperul zonei premium odată cu lansarea sa din 2013. De remarcat că nu lipsesc nici logourile AMG, servind în calitate de încă o dovadă a impozanței coupe-ului S 63 AMG.

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_12

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_13

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_1

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_2

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_4

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_5

mercedes-benz_s_63_amg_coupe_7

Comentarii