lukoil-banenr

Minerva – primul supercar belgian de 400 km/h

Pilot Autoexpert

Şi tot aşa cum au încercat-o mai mulţi până acum, Minerva doreşte să reînvie printr-un supercar exclusivist, numit Minerva J. M. Brabazon, în cinstea lordului John Moore Brabazon of Tara, care a fost implicat activ în compania auto Minerva, atât în consiliul de conducere, cât şi în calitate de pilot de curse.

Astfel, deoarece Minerva pe parcursul întregii sale activităţi construia maşini exclusiviste, revenirea pe scena auto se doreşte în stil mare, cu un supercar extrem de performant.

Meniul tehnic este promis ca fiind de top, începând de la şasiul din fibră de carbon şi caroseria din kevlar până la propulsia hybridă de tip plug-in, care asociază un motor V12 dotat cu două turbocompresoare şi două motoare electrice, acestea punând în mişcare roţile din faţă.

La moment însă, nu există vreo informaţie despre performanţele dinamice cu excepţia vitezei maxime, care ni se promite că va fi mai mare de 400 km/h. Rămâne doar să le urăm succes belgienilor şi să vedem cât va costa acest presupus rival al lui Bugatti Veyron, McLaren P1 sau Ferrari LaFerrari, precum şi dacă Minerva va reuşi să revină pentru o perioadă de timp mai îndelungată în olimpul brandurilor auto renumite.

Comentarii