lukoil-banenr

Montecarlo Rascasse – supercar-ul de 500 CP alimentat cu GPL

Pilot Autoexpert

Compania Montecarlo Automobile aniversează trei decenii de existenţă printr-un model special – Rascasse LPG. Modelul are un motor V12 de origine BMW, comun cu cel folosit şi de Rolls-Royce Silver Seraph, care a ajuns să dezvolte 500 CP în urma modificărilor. Propulsorul poate fi alimentat şi cu GPL asigurând reţeta unui automobil destinat excentricilor.

Conversia GPL a fost asigurată de italienii de la BRC, care le-au oferit celor de la Montecarlo Automobile sprijinul lor în adaptarea sistemului de alimentare. Pe viitor, constructorul din Monaco pregăteşte o versiune cu tracţiune integrală şi motor turbo a lui Rascasse. Constructorul din Monaco nu a dezvăluit alte specificaţii ale lui Rascasse.

Interiorul lui Rascasse poartă inspiraţie din yacht-urile de lux găsite în Monaco: suprafeţe acoperite cu pieţe şi lemn, instrumente de bord inspirate din lumea aeronautică şi un desig interior clasic. Exteriorul aminteşte de mai multe supercar-uri celebre, îmbinând pe alocuri liniile folosite de Ferrari şi Lamborghini.

Doar 15 unităţi de Rascasse vor fi construite, iar fiecare exemplar va costa peste 500.000 de euro.

Comentarii