lukoil-banenr

MP4-12C Sprint – surpriza McLaren la Goodwood

Pilot Autoexpert

Pentru a umple golul dintre versiunea de serie a lui McLaren MP4-12C şi varianta de circuit MP4-!2C GT3, constructorul britanic va expune pe gazonul celebrului festival de la Goodwood ediţia specială MP4-12C GT Sprint – un model dedicat circuitului, construit în jurul aceluiaşi şasiu MonoCell.

Puterea acestui bolid este livrată de acelaşi motor twin-turbo de 3.8 litri de pe versiunea standart, capabil să ofere nu mai puţin de 625 cai, asistaţi de o cutie cu dublu ambreiaj şi şapte trepte. Iar pentru a oferi sensaţii tari şi la alte nivele decât noile resurse, inginerii McLaren au modificat şi suspensia pentru a reduce garda la sol cu 40 de mm şi pentru a putea face echipă perfectă cu pneurile de competiţie. Pneuri Pirelli slick, montate pe jante OZ de 19 inch.

La interior, nu lipsesc ranforsările cerute de FIA, scaunele de tip scoică cu centuri în şase puncte şi un sistem de aer condiţionat extrem de uşor. Inserţiile din fibră de carbon sunt şi ele prezente la nivelul bordului, care găzduieşte un ecran informativ digitalizat.

La nivel aerodinamic, ediţia Sprint iese în evidenţă prin un spoiler frontal nou, cu o capotă retuşată, inspirată de fratele mai mare – GT3, şi un eleron de mari dimensiuni.

McLaren a anunţat că MP4-12C GT Sprint va avea un preţ de peste 200.000 de lire, echivalentul a peste 230.000 de euro şi va limita producţia la doar 20 de exemplare pe an.

Comentarii