lukoil-banenr

Cu o rezervă de peste 1.300 de cai putere supercarul suedezilor Koenigsegg One:1 a reuşit să pună în dificultate sistemul de măsurare a potenţialului maşinii al germanilor!

FLYONE

Tehnica de calcul pusă la dispoziţia centrului naţional de înmatriculare a automobilelor din Germania, a fost proiectat pentru a măsura puterea automobilelor în kW şi poate afişa un număr format din numai trei indici, adică un maxim de 999 kW, iar aici surpriză! Koenigsegg One:1 dezvoltă exact 1.000 de kW putere, echivalentul a 1.341 de cai putere, ceea ce depăşeşte posibilităţile centrului german!

diselok

În rezultatul testelor, computerul principal a rămas blocat iar procedura de determinare a potenţialului maxim al supercarului a fost amânată până la soluţionarea problemei de către specialiştii germani.

Koenigsegg One:1 se poate lăuda cu un raport putere/greutate de la egal la egal, aşa cum acesta cântăreşte nu mai puţin de 1.341 de kg şi produce exact 1.341 de cai putere, fiind capabil să atingă o viteză maximă de aproximativ 450 km/h, iar sprintul de la zero şi până la viteza de 399 km/h poate fi realizat în numai 20 de secunde!

 

editor: Josanu Denis

Comentarii