lukoil-banenr

Pilot Autoexpert

Toate pânzele sus!

Creatorii lui Savage Rivale Roadyacht GTS se laudă că au creat primul coupe-cabrio cu patru uşi din lume. Era şi cazul să apară aşa ceva, deşi ne-am fi aşteptat să poarte un badge mult mai cunoscut…

Potrivit primelor informaţii, se pare că Savage se vrea a fi primul supercar coupe-cabrio cu patru uşi din lume, design-ul futurist asigurându-i fără îndoială un loc în istoria celor mai deosebite studii de design. Creaţia inginerilor olandezi poartă un nume care nu-i va lăsa indiferenţi pe milionari: Savage Rivale Roadyacht GTS – toate cuvintele semnifică lucruri pentru care merită să dai 250.000 USD. Pentru că atât se pare că va costa modelul de serie, primul exemplar real fiind expus cu ocazia Top Marques Monaco Show 2009.

Maşina este bazată pe un şasiu de Chevrolet Corvette, având un V8 cu compresor mecanic, cu o putere de 670 CP/6.200 rpm şi 730 Nm, disponibil de la 4200 de rpm. Puterea este transferată punţii spate prin intermediul unei cutii automate de provenienţă GM. Aşa încât această adevărată portocală mecanică sprintează până la 100 km/h în doar 3,4 secunde, iar pasagerii se pot bucura de o viteză maximă teoretică de 330 km/h. Demarajul până la 300 km/h durează 35 de secunde, dacă interesează pe cineva. Totuşi, trecând peste detaliile tehnice de supersportivă, mult mai interesantă este soluţia găsită pentru deschiderea celor patru portiere, în timp ce hardtopul escamotabil poate coborî în doar 20 de secunde. Interiorul, care poate găzdui până la patru persoane, se remarcă printr-un design la fel de futurist, inspirat de liniile yachturilor, dupa cum o sugerează şi numele.

Nici o informaţie încă despre planurile de fabricare a acestei maşini sau despre numărul de exemplare care urmează a fi construite. Însă un sfert de milion de dolari ni se pare o sumă foarte atractivă în lumea milionarilor, pentru o maşină cu adevărat extravagantă, cum este Savage Rivale Roadyacht GTS.

Comentarii