lukoil-banenr

Trident Iceni, noul model al constructorului britanic de nişă, este promovat drept cel mai rapid model sport din lume echipat cu un motor diesel. Supercarul Trident Iceni este oferit în compania unei motorizări diesel V8 de 6.6 litri, care asigură 430 CP şi 1.288 Nm în versiunea standard. Opţional, britanicii le pun la dispoziția clienților versiuni care pot să livreze 650 de cai putere şi până la 1.433 Nm, iar viteza de top a acestora se situează în jurul pragului de 300 km/h. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h promisă de acest model va dura mai puţin de patru secunde, spun producătorii, iar autonomia sa este de peste 3.200 de kilometri. Propulsorul poate funcţiona și cu bio diesel sau cu motorină standard.

Pilot Autoexpert

Oficialii nu au specificat cum poate maşina lor să obţină o autonomie atât de mare cu un singur plin, însă este posibilă utilizarea unui rezervor de capacitate mare, pe lângă modificările aplicate transmisiei – amintite de producătorul britanic. Aceştia spun că Trident Iceni are o transmisie care fructifică fiecare Newton-metru din dotare, deoarece motorul diesel furnizează o cantitate impresionantă de cuplu motor. Etajarea este atât de lungă încând permite rularea cu 112 km/h la doar 980 rotaţii pe minut în treapta de vârf. Secretul este o tehnologie dezvoltată în regie proprie, care le-a luat celor de la Trident opt ani pentru a o implementa în producție.

Preţul supercarului Trident Iceni pornește de la 117.000 de euro, iar dotările şi posibilităţile de personalizare pot urca costul unui exemplar  la aproape 150.000 de euro.

trident_iceni_grand_tourer_2

trident_iceni_grand_tourer_3

trident_iceni_magna_1

trident_iceni_magna_2

trident_iceni_magna_4

Comentarii