lukoil-banenr

Vuhl 05 – un nou supercar mexican

Pilot Autoexpert

Noua companie mexinacă – Vuhl: nume creat din abrevierea cuvintelor Vehicle of Ultra High-performance and Lightweight – şi-a anunţat intenţiile încă din luna martie a acestui an.

Şi aşa cum pregătirile sunt deja în faza finală, sesiunile supercarului mexican fiind programate să se încheie spre sfârşitul acestei luni, Vuhl a programatat deja pentru mijlocul lui iulie, cu ocazia Festivalului de la Goodwood, prezentarea supercarului 05.

Pentru a pregăti terenul, Vuhl a publicat şi două teasere ale supercarului cu indicativul 05. Ultimul dintre ele anunţă şi parteneriatul încheiat de maxicani cu cei de la Michelin. Francezii vor oferi pneuri pentru viitorul supercar.

Pentru a se asigura că primul lor produs va fi unul competitiv, cei de la Vuhl au definitivat partea de inginerie în Marea Britanie şi au testat apoi tehnologiile în Statele Unite şi Canada cu ajutorul celor de la Michelin. Caroseria va fi fabricată tot în Canada, iar asamblarea finală se va face în Mexico City, în atelierele Adman Leku.

Fondatorii companiei, fraţii Iker şi Guillermo Echeverria, oameni cu experienţă în lumea motorsportului, sunt sprijiniţi de statul mexican şi de furnizori de primă clasă, cum sunt Ford, Multimatic şi Michelin.

Comentarii