lukoil-banenr

Într-un nou test realizat de echipa din spatele DriveTribe, apar trei dintre cele mai dorite sportcaruri „de buget”, pe care le poţi găsi astăzi. Audi TT RS, BMW M2 şi Porsche 718 Cayman S.

Pilot Autoexpert

Însă până a le proba pe fiecare de ce este în stare, jurnaliştii le-au urcat întâi de toate pe cântar, dar şi pe dyno. Astfel se poate afla care este cu adevărat greutatea şi care este până la urmă numărul de cai putere trimişi roţilor.

Iar dacă la capitolul masă totală, toţi trei constructori au trişat, având cu cel puţin 50 de kilograme mai mult decât se arăta în fişa tehnică, atunci pe standul dyno lucrurile arată cu totul altfel.

Cei mai mincinoşi au fost cei de la Audi, motorul lor fiind capabil să livreze în jur de 416 CP în loc de 394 CP declaraţi (BHP), adică, cu până la 22 de CP mai mulţi. Porsche a încercat să masceze numai 6 CP, în fişa tehnică sunt înscrişi 345 de CP iar în laborator au fost număraţi 351.

Cei mai sinceri cu clienţii, au fost cei de la BMW, care au rămas la aceeaşi 365 de CP, atât în fişa tehnică cât şi pe dyno.

Urmează acum să fie testate şi pe circuit, în special la proba de accelerare, însă care vor fi rezultatele vom vedea mult mai târziu, într-un nou episod.

Comentarii