lukoil-banenr

S-ar putea să vă pară un pic cam straniu acest test comparativ, de vreme ce sunt două maşini absolut diferite şi fac parte din segmente diferite. Şi totuşi ce pot avea în comun un coupe şi un crossover? Vă zic eu, ambele sunt construite după acelaşi concept, să livreze cât mai multă adrenalină şi o deosebită plăcere de a conduce!

FLYONE

În acest test, atât Macan-ul cât şi M2-ul vor lupta cu multă dârzenie pentru demnitatea procreatorilor săi, însă învingător poate fi doar unul. Însă, până a vă grăbi să daţi play pe butonul de mai jos, vă invit să faceţi cunoştinţă cu caracteristicile tehnice ale ambelor maşini. O să încep cu BMW-ul, pentru că na, îmi e mai aproape de suflet, dar şi pentru că cei de la AutoExpress au început la fel cu bavarezul.

diselok

Coupe-ul din Munchen, este plămădit după reţeta clasică care prevede un motor puternic montat pe puntea faţă şi tracţiune exclusiv pe puntea spate. Unitatea cu şase cilindri în linie dezvoltă în jur de 365 cai putere (370PS) şi 465 Nm de cuplu motor, toţi dirijaţi prin intermediul unei transmisii manuale.

De cealaltă parte, Macan-ul Turbo vine cu un plus de cai putere, numărând un total de 394 cai putere (400PS) şi 550 Nm de cuplu motor. Pe lângă avantajul motorului V6, crossoverul de la Porsche este echipat cu o cutie de viteze foarte rapidă, cu şapte rapoarte şi dublu ambreiaj, dar şi tracţiune integrală. Un rival periculos chiar şi pentru un coupe cu pretenţii. Cu toate astea Porsche suferă de puţină obezitate, fiind cu cel puţin 400 de kilograme mai greu decât M2-ul. Despre diferenţa de preţ nu ştiu dacă ar fi cazul să vorbim, dar, să ştiţi că există, iar în acest comparativ, Macan-ul Turbo costă cu vreo 50% mai mult faţă de BMW M2.

Astea fiind spuse, start motoarelor!

Comentarii