lukoil-banenr

Ultima sesiune de teste crash din acest an, anunţate şi organizate de către EuroNCAP, a adus în prim plan două modele noi, Mercedes-Benz E-Class şi Peugeot 3008. Ambele s-au prezentat extrem de bine, reuşind să puncteze maximul, adică toate cele cinci stele.

Pilot Autoexpert

Cu 95% eficiență la protecția pasagerilor adulți și 90% la protecția copiilor, Clasa E a trecut fără probleme de toate testele EuroNCAP. Organizația europeană notează faptul că pachetul de asistență activă care include frânarea automată în oraș, pe autostradă sau la detectarea pietonilor este standard pe Clasa E. Fișa completă a rezultatelor lui Mercedes Clasa E poate fi consultată AICI.

De cealaltă parte, Peugeot 3008 a reușit la rândul său să adune cinci stele per total.Cu 86% eficiență la capitolul protecția pasagerilor adulți și 85% protecție a pasagerilor copii, noul SUV compact francez a impresionat la rândul său la testele de impact. Pentru că sistemele de frânare automată sunt opționale și disponibile standard doar pe versiunile superioare de echipare, EuroNCAP le-a testat fără să le ia în considerare în nota finală. Fișa completă a rezultatelor lui Peugeot 3008 poate fi consultată AICI.

Comentarii