lukoil-banenr

Tunerul de casă a producătorului auto din Ingolstadt, a prezentat oficial cel mai tare pachet de tuning al momentului, pentru Audi SQ7. Varianta tunată a SUV-ului va fi limitată la doar 10 exemplare.

Pilot Autoexpert

După ce au tunat varianta civilă a modelului Q7, cei de la ABT Sportsline s-au apucat şi de vehicolul de performanţă SQ7. Acesta vine echipat din uzină cu un motor V8 TDI, Bi-turbo, de 4.0 litri volum, care dezvoltă 435 CP şi un cuplu motor de tocmai 1.000 Nm. Necătând la dimensiunile sale generoase şi masei totale de aproape 2.5 tone, acesta accelerează de la 0-100 km/ în doar 4.8 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Ca să evidenţieze cifrele dinamice impresionante, specialiştii de la ABT au pregătit un body kit aerodinamic pe măsură. Acesta include bara faţă modificată cu două prize de aer enorme, aripi evazate, un difuzor pentru bara spate şi patru ieşiri de evacuare din fibră de carbon. Pentru cei mai pretenţioşi se oferă opţional şi un set de inserţii din carbon.

Ajunşi la capitolul jante, tunerii au decis să apeleze la specialiştii companiei celebre Vossen. Aceştia la rândul său au pregătit un set de jante cu diametrul de 22 inch, finisate în nuanţa exclusivă Sealth Grey. Iar pentru a aşeza jantele frumos şi a spori manevrabilitatea, inginerii ABT au coborât garda la sol cu 20 de milimetri.

Cât ţine de salon, acesta este tapiţat cu piele şi Alcantara, iar un infinit de elemente din carbon pur şi simplu nu au putut lipsi în acest extraordinar SQ7 modificat. Precum am menţionat mai sus, pachetele de tuning se vor vinde în număr de doar zece exemplare, fapt ce îi oferă încă un plus de exclusivitate celui mai popular SUV marca Audi. Iar pentru ca toţi să ştie despre acest lucru, inginerii au inclus numărul pachetului pe plăcuţele de pe praguri şi pe bord.

Comentarii