lukoil-banenr

Dacă ţi-as spune că cel mai nou şi mai luxos SUV Bentley Bentayga, are un preţ de start de puţin peste 200.000 de euro, te-ai refuza de el în schimbul unui Volkswagen Amarok, preparat de tunerul MTM, la aceeaşi bani?

Pilot Autoexpert

Volkswagen Amarok, este de departe un automobil luxos sau performant. Acest vehicul nu poate fi altceva decât o autoutilitară cu capacităţi sporite în off-road. Însă cu ajutorul specialiştilor în tuning, MTM şi DIRKS, a devenit o utilitară performantă şi extrem de scumpă. Preţul anunţat în presă este de 199.144 de euro şi se apropie de preţul de start al unui Bentayga. Cum spun moldovenii, „mai pui un 20.000 şi îţi iei maşină normală”.

Însă, maşina în cauză este adresată unui alt public, iubitor de experienţe unice, mult praf şi obstacole greu de depăşit. Probabil din această cauză a primit şi denumirea Desert Edition. Şi se remarcă acest automobil printr-o culoare deosebită, extensii pentru aripi, jante de 20 de inch BBS, încălţate în anvelope de off-raod Cooper, praguri laterale, roll-cage, interiorul tapiţat cu Alcantara şi multe, multe alte bunătăţuri.

La capitolul performanţe însă, avem un V8 de 4.2 litri, TDI, ce dezvoltă în jur de 410 cai putere şi 930 Nm. Acceleraţia de la zero la prima sută nu poate fi numită tocmai fulgerătoare însă coboară sub pragul celor şase secunde. Până la urmă, nu este un sportcar pentru care ar conta atât de mult viteza maximă sau sprintul de pe loc.

Comentarii