lukoil-banenr

Primul lucru care îmi vine în minte, atunci când mă gândesc la un SUV super performant și cu mulți cai putere sub capotă poate fi doar Patrol-ul din Dubai, ori vreun Cherokee Trackhawk, însă niciodată nu m-aș fi gândit la un Qashqai.

Pilot Autoexpert

Acest crossover de oraș, dintre care sunt multe și la noi în țară, a fost proiectat cu o idee și un scop diferite față de ce vedem noi aici. Și ca să vă dați seama cât de serios stau lucrurile, imaginați-vă aliniate la start acest Qashqai și un Koenigsegg Agera RS, iar linia de finiș a trecut-o primul crossoverul japonez!

A reușit să învingă un supercar datorită altui supercar, Nissan GT-R de la care a preluat toată garnitura tehnică. Acum Qashqai-ul are sub capotă un motor V6 modificat la greu, capabil de 2000 de cai putere! Autorii acestui proiect îndrăzneț, un atelier de tuning numit Severn Valley Motorsport, nu s-au mulțumit doar cu a desființa un Koenigsegg ci au mers mai departe de atât.

În cadrul testelor, micuțul Qashqai a reușit să dezvolte o viteză maximă de 382.7 km/h ceea ce îi aduce titlul de cel mai rapid SUV de pe planetă, lăsându-i în umbră pe cei de la Toyota cu Land Cruiser-ul de 2000 CP.

 

Comentarii