lukoil-banenr

Atelierul american Stärke, situat în oraşul Scottsdale, Arizona, propune costrucţia la comandă, a replicilor legendarului Porsche 356 Speedster din anii ’50. Copia sportcarului clasic se propune a fi construită pe baza oricărui Porsche Boxster, produs în perioada dintre 1997 şi 2012.

Pilot Autoexpert

Tunerii oferă patru tipuri de modificaţii ale lui Stärke Revolution Speedster: CS, Outlaw, SC şi Carbon Fiber Outlaw. Preţul modificărilor, care apropo nu includ costul Boxsterului, variază între 59.900 şi 149.900 dolari SUA. În varianta de bază a modificării, caroseria este asamblată manual din fibră de sticlă, iar în cea de top din fibră de carbon.

Sportcarurile vor fi echipate cu propulsoare Porsche, cu capacitatea cilindrică 2.7 şi 3.4 litri, care dezvoltă respectiv 220 şi 325 cai putere. Varianta de vârf propusă de atelier, este înzestrată cu un motor de 3.7 litri volum cu şase cilindri, ce stoarce 380 CP. Tot acesta poate fi instalat şi pe versiunile Outlaw şi SC, în calitate de opţiune contra sumei de 40.000 dolari. Motoarele pot fi cuplate la alegerea clientului la o cutie automată sau una mecanică cu cinci rapoarte.

Pe lângă acestea, Stärke Revolution Speedster, se echipează cu amortizatoare reglabile, sistem de eşapament sport şi jante moderne cu anvelope Michelin.

Oficialii atelierului susţin că pentru asamblarea unui model au nevoie de circa 120 de zile.

Comentarii